Ваше замовлення оформлене!

Закрити

У вашому кошику порожньо

Закрити
Головна / Новини/ Новий продукт від «кухонного алхіміка» - копчена вода

Новий продукт від «кухонного алхіміка» - копчена вода

Коли мова йде про готування, існує стільки примх, скільки і страв. Кухарі по всьому світу не втомлюються експериментувати. Наприклад, нещодавно було презентовано оригінальне морозиво: для швидкої заморозки інгредієнтів використовувався рідкий азот, після чого вони кришилися і збивалися в пінку за допомогою двоокису вуглецю. Зараз же одна компанія використала старовинну техніку і приготувала ще одне ноу-хау в кулінарії - копчену воду. The Anglesey Sea Salt Company приготувала свою копчену воду за замовленням епатажного і люблячого інновації в кулінарії Хестона Блументаля, власника ресторану The Fat Duck в Англії. Компанія вперше представила свій оригінальний продукт на фестивалі під назвою Abergavenny Food Festival в Уельсі, де справив фурор серед відвідувачів.

«Це був всього-лише експеримент, який виявився дуже вдалим» - говорить Девід Лі-Вілсон, директор компанії The Anglesey Sea Salt Company в інтерв'ю газеті The Daily Post. - «У нас було дуже багато замовлень, і ми змушені були найняти ще одного робітника, щоб задовольнити попит».

Блідо-жовта вода продається онлайн на сайті виробника за ціною 2,75 англійських фунтів стерлінгів за маленький «мішечок».

Лі-Вілсон розповідає, що вода готується протягом чотирьох днів в дубових коптильнях, де вбирає в пікантний аромат. «Ми не можемо розкрити весь секрет приготування, тому що інші почнуть виготовляти її» - сказав він. Коли ви використовуєте копчену воду для приготування страв або змішуєте в коктейлях, аромат «димку» насичує їжу або напій.

«Для приготування своїх страв ресторан The Fat Duck використовує копчену воду, наскільки мені відомо, щоб надати копченого аромату картоплі і морським продуктам» - Каже Лі-Вілсон. - «Шеф-кухарі, з якими я спілкувався на недавньому Ресторанному Шоу, зацікавлені у використанні її для варіння і приготування маринаду».

Виробники сфери харчової промисловості розглядають копчену воду в якості заміни традиційного рідкого диму, який може містити хімікалії і найчастіше штучно ароматизований. А професійні бармени вважають, що було б чудово використовувати її для приготування димчастих напоїв.

«Бармени дуже зацікавлені в цьому продукті, оскільки зараз для приготування димлячих коктейлів використовується невеликий димовий генератор, який не завжди зручний через датчики диму в барах і який може надавати гіркуватий присмак напою» - Відзначив Лі-Вілсон. - «Ми додавали копчену воду у вигляді кубиків льоду у віскі, і він, безумовно, посилює вже присутній аромат диму в напої».