Ваше замовлення оформлене!

Закрити

У вашому кошику порожньо

Закрити
Головна / Новини/ Відмінності зерен арабіки і робусти

Відмінності зерен арабіки і робусти

зерна арабики и робустыАрабіка росте на висоті 600-2000 метрів на гірських схилах і плато. Її батьківщиною вважається країна Ефіопія. Батьківщиною робусти є басейн річки Конго. Росте вона в екваторіальних лісах на висоті 600м
Зерна арабіки та робусти відрізняються один від одного в першу чергу за зовнішнім виглядом: у арабіки овальноподібні, а робусти - круглі. Кава вищого сорту виробляють тільки із зерен арабіки, які мають рівномірний коричневий колір і посередині світлу смужечку. Для виготовлення кави першого сорту використовують як арабіку так і робусту, але допускаються більш світлі або темні зерна
Відмінності між арабікою і робустой дуже помітні. У робусті майже в два рази більше кофеїну, амінокислот і хлорогенова кислота, які додають смаку робусти терпкий присмак. У арабіці на 60% більше різних масел, тому його цінують завдяки більш м'якому смаку з легкою кислинкою і меншому вмісту кофеїну, але таку каву краще випивати протягом сорока секунд після приготування. Зелені зерна робусти піддають спеціальній обробці, щоб пом'якшити її в'язкий смак і гірчинку. В основному робусту використовують у виробництві розчинної кави. Цю кава вживають «кавомани». Однозначно, відмінності арабіки та робусти великі за багатьма показниками. Але, тим не менше, якщо Ви любите випити чашку ароматної кави, та ще й з пінкою, то потрібно використовувати ці два сорти разом. Вони прекрасно доповнять один одного і принесуть Вам задоволення своїм збалансованим смаком.