Ваше замовлення оформлене!

Закрити

У вашому кошику порожньо

Закрити
Головна / Новини/ Плюси і мінуси води, добутої різними способами

Плюси і мінуси води, добутої різними способами

Бутильована питна вода

Плюси: Вона пройшла контроль якості, має сертифікат або висновок СЕС; уважно вивчивши етикетку, ви дізнаєтеся все про склад і виробника.

Мінуси: Є думка, що штучне очищення джерельної або водопровідної води навіть сучасними фільтрами і приладами перетворює живу воду на мертву. Окремі компоненти можуть в точності передавати хімічний склад і відсотковий вміст необхідних організму речовин, але цілющі властивості чомусь втрачені... Точна відповідь наукою не знайдена. Це все одно, як якщо б на вагах скрупульозно зважити грами речовин, що входять до складу людського організму, змішати їх в потрібних пропорціях «in vitro» - і чекати, що цей «фізіологічний розчин», хіміко-математична копія людини раптом встане, прокричить «ау», і піде. Сьогодні ми так до кінця і не знаємо, які таємниці зберігає проста формула Н2О. І що саме робить мертву» воду - «живою».

 

Артезіанська вода

Плюси: Перш ніж така вода потрапить до вас в кран, вона пройде природне очищення «листковим пирогом» різних грунтів. Їй не страшні поверхневі та атмосферні забруднення.

Мінуси: Артезіанська вода під тиском у 10 атмосфер на своєму шляху розчиняє набагато більше речовин. Через це вона може виявитися насиченою мікроелементами, шкідливими для вас. І «недобрати» інших, корисних. Наприклад, в артезіанській воді, видобутої з глибин, зовсім немає органіки: коріння дерев і трав насичують тільки верхні водні горизонти. Сільські та дачні колодязі і рили колись на 7-9 метрів. Головне, в артезіанській воді мало кисню, на глибині в 60 метрів він практично відсутній, що, як вважають деякі дослідники, серйозно підвищує ризик онкологічних захворювань.

Висновок. Вода, видобута з глибинних свердловин, ще не готова до вживання. По-перше, вона вимагає перевірки. До речі, для міських водопроводів її перевіряють, «готують», роблячи «більш їстівною» у водоканалі.

Якщо Ви, володіючи будинком або дачею, пробурили особисту свердловину, також перевірте її якість. Не факт, що підземні річки - чисті.

 

 

Джерельна вода

Плюси: Природні джерела рятували не одне покоління. Освячені джерела володіють незрозумілою енергетикою. Обмивання у них примножує сили. В останні роки до джерел повсюдно рушили городяни. «Своє» джерело хотіли б мати багато хто.

Мінуси: Джерельні води перестали бути кришталево чистими. Над ними ллються ті ж «індустріальні» або «кислотні» дощі... У межах харчування їх водоносних шарів трапляються розлиття масел, бензину. Всюди навколо джерел сліди господарської діяльності: сміттєві побутові звалища, промислові відходи. Санітарно-епідеміологічні служби систематично перевіряють тільки «організовані» водойми, водозабори. Джерела до їх числа не входять. Перевірки якості води тут проводяться рейдами, від випадку до випадку, частіше під час екологічних місячників. Причому, на смак і на колір джерельна вода може бути чудова. Природні джерела звичайно бувають чистими і від бактерій. Проблему не видно неозброєним оком, вона - в хімічному складі води. Так, вибіркові перевірки київських джерел показали перевищення ГДК по марганцю, кадмію, селену і нітратам.

Висновок. Джерельну воду бажано перевірити силами районної чи міської СЕС. Написавши туди письмову заяву, просите надати достовірну інформацію через ЗМІ. Заплануйте навесні чистку «свого» джерела.

 

Водопровідна вода

Плюси: Доступність в кожному будинку. Для санітарно-гігієнічних цілей вона незамінна. Прихід водопровідної води в кожен будинок - це побутова революція.

Мінуси: Вживання хлорованої водопровідної води може викликати цілий букет хворобливих проблем: ревматизм, дисбактеріоз, виразки, нариви, карбункули.

У Києві та області у водопровідній воді відзначається висока концентрація заліза, а це - алергічні реакції, захворювання печінки, крові. Залишковий стронцій веде до рахіту і крихкості кісток.

 

 

 

Як «виправити» водопровідну воду?

 

Відстоювати

Плюси: Якщо ви відстоюєте воду у відкритому посуді не менше трьох годин, у ній знижується концентрація вільного хлору.

 

Кип'ятити

Плюси: Збудники інфекції гинуть. Невидимі частинки бруду коагулюються. Вода пом'якшується. Частина вільного хлору випаровується.

Мінуси: При кип'ятінні, особливо тривалому і багаторазовому, зростає концентрація солей, важких металів, пестицидів. Хлор при нагріванні може перетворитися на діоксин, який вважається канцерогенним, тобто тим, що викликає рак. Діоксини в кілька тисяч разів більш отруйні, ніж ціаністий калій. Кип'ятіння руйнує структуру води. Якщо уявити у спрощеному, зрозумілому навіть дитині вигляді наш організм, як велике будівництво, то макромолекули H2O транспортують різного роду будматеріали: антитіла, ферменти, гормони. А кип'ятіння знижує транспортні можливості води - як наслідок, знижується імунітет, енергоутворення, порушується обмін речовин.

 

Попередження. Не доливайте в чайник, де залишився «вчорашній» окріп. Доводьте воду тільки до стану «білого ключа», тобто 96 градусів С, коли з'являються ланцюжки дрібних бульбашок, але не великі «бульки».

 

Фільтрувати

Плюси: Фільтр - це ваш домашній міні-завод з переробки води. Фільтри бувають: вугільні, мембранні, бактерицидні, комплексні. Випускаються фільтри одно- і двоступеневого очищення: на основі активованого рослинного вугілля з елементами срібла і ті, що використовують мінерали різних фракцій для високого ступеня механічного очищення води від домішок і хлору. Підвищується якість води.

Мінуси: Фільтри затримують не тільки шкідливі, але і корисні вашому організму хімічні елементи та сполуки. Фільтр заб'ється, може вийти з ладу дуже швидко, якщо у вас часті відключення водопроводу, вода низької якості або іржава. Якщо своєчасно не міняти картридж фільтра, на ньому можуть розмножитися шкідливі мікроби, і замість користі, він принесе шкоду. Деякі імпортні фільтри взагалі не розраховані на нашу воду: у стандарті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) передбачено дотримання 150 параметрів для «чистої води». Наша вода, згідно СанПІН, враховує трохи більше 50 показників, тобто, строго кажучи, може вважатися лише «технічною». Майте на увазі: імпортні фільтри розраховані на доочищення практично зовсім іншої води.

 

Заморожувати

У нашому організмі рідинні середовища - кров, лімфа, слина, міжклітинна і cпінномозговая рідина - структуровані і в такому стані здатні проводити енергетичні імпульси. Не випадково Леонардо да Вінчі називав воду «візником природи». Обов'язків у неї багато: регулювати температуру тіла, розкладати і виводити токсини.

Плюси: Заморожена, а потім розморожена (тала вода) - могутній біостимулятор. Якщо її пити - зникне сонливість, людина відчуває приплив сил, бадьорість протягом всього дня. Цілителі вважають, що снігова вода допомагає страждаючим серцево-судинними захворюваннями, знижує рівень холестерину в крові, сприяє розсмоктуванню тромбів. Це ефективний засіб проти огрядності. Стакан талої води і 2 ч.л. яблучного оцту полегшить перебіг хвороби при варикозному розширенні вен. Почніть ранок зі склянки талої води! Талу воду найкраще робити на основі бутильованої питної води.

 

Висновок

Найкорисніша - бутильована питна вода, котра має висновок СЕС, а ще вода, що пройшла процес заморожування і відтавання. Нобелівський лауреат Сент-Дьордь вважав, що замерзла вода - лід - це матриця життя.