Ваше замовлення оформлене!

Закрити

У вашому кошику порожньо

Закрити
Головна / Новини/ Готуємо каву

Готуємо каву

Кава - один з найбільш популярних напоїв у світі. І існує безліч рецептів для приготування цього ароматного напою, а багато з них стали національним напоєм в своїх країнах. Але для того щоб насолодитися чашкою якісної, правильно приготованої кави, не обов'язково шукати кав'ярню, де працюють професійні бариста. Потрібно всього-лише знати кілька правил приготування гарної кави, яку Ви з легкістю зможете приготувати вдома, і вона виявиться нічим не гірше кави зі спеціалізованих закладів.


Основою всіх рецептів, за якими готуються різні кавові напої, є кава, приготована по одному з шести стандартних способів:
- в турці (по-турецьки)
- у фільтр-кавоварці (по-німецьки)
- в гейзерній кавоварці
- в кавоварці або кава-машині еспресо
- розчинна кава (гранульована)


Спершу Вам потрібно придбати, власне, каву. Найкраще підійде кава в зернах. Ніколи не скупіться на покупку якісного продукту - від цього безпосередньо залежать смакові і ароматичні якості приготованї кави! У Вас буде вибір з двох сортів: робусти і арабіки. У чому їх відмінність, ми писали в статті «Способи виробництва розчинної кави». Оптимальним поєднанням сортів арабіки та робусти вважається 6:1 відповідно.


Найпоширеніший і простий у приготуванні - це еспрессо. Висипте зерна кави в кавомолку і подрібніть. Помел зерен здійснюйте перед заварюванням кожної нової порції - так в напої збережеться насичений аромат свіжомеленї кави. Еспресо найкраще готувати в кавоварці, а для заварювання Вам знадобиться всього півхвилини. Подається еспрессо в маленьких чашках об'ємом 30 мл, а оптимальна температура напою становить 80-85 °С.


Якщо еспресо випивають швидко, то задоволення від латте або капучино можна розтягнути. Добре приготований капучіно має легку, густу і блискучу молочну пінку і приємний шоколадно-фруктовий аромат. Добре збите молоко дає рівну пінку, яка довго тримається на поверхні. Молоко середньої жирності збивається в молочарі до легкої пінки і наливається в попередньо підігріту чашку після еспресо в пропорції 2:1 відповідно. Пінку зверху можете прикрасити цукром, тертим шоколадом, корицею або іншими спеціямі. Якщо ви готуєте латте, то наливайте спочатку молоко, а вже потім - каву. І пам'ятайте: краща кава виходить, коли її готують відповідно до рецептури і обов'язково з гарним настроєм!